Header-kunststof-dakkapellen

Kosten kunststof dakkapel

Het totale financiële plaatje van de kunststof dakkapel bestaat uit een aantal factoren. Zo heb je de kosten van het materiaal zelf en het plaatsen van de constructie door onze specialisten. Maar ook het soort dak is een belangrijk onderdeel. Deze kosten kunnen je wellicht eerst afschrikken, maar uiteindelijk verdien je deze investering ook weer terug. Lees hier meer over de kosten van een kunststof dakkapel.

Materiaal en plaatsing

Wanneer je besluit om een kunststof dakkapel te laten plaatsen, gaan we eerst uitgebreid in gesprek over jouw wensen en eisen. Zo kun je alvast nadenken over bijvoorbeeld de volgende opties:

 • Hoe groot moet de kapel worden?
 • Wil je graag verschillende motieven of een houtstructuur?
 • Wat voor soort ramen zijn de beste optie?
 • Wil je kozijnen met bijvoorbeeld het Politie Keurmerk?
 • Kies je voor een prefab dakkapel of ga je voor de traditionele bouw?
 • Wil je extra breedte in deze aanbouw?

Wat betreft de kosten kun je rekenen op ongeveer 4000 euro. Let wel, dit is een richtlijn. Naast jouw wensen en eisen zijn er nog een aantal andere belangrijke factoren die meespelen wat betreft de totale kosten. Denk hierbij aan de vorm van het dak en de diepte en hoogte van de dakkapel.

Wat kost een kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel plaatsen

Kunststof dakkapel repareren

Voordeel kunststof dakkapellen

Besparing

De totale kosten van een kunststof dakkapel kunnen hoger uitvallen dan je had gedacht. Maar laat je hierdoor niet tegenhouden om dit aan te laten bouwen door onze experts. Een kapel van dit materiaal gaat namelijk jaren mee, waardoor je er jaren geen omkijken meer naar hebt. Daarnaast heeft een kunststof dakkapel door de eigenschappen van het materiaal een uitstekende isolerende werking. Hierdoor hoef je minder te stoken en dat zie je terug op de energierekening.

Hout vs. kunststof

Een houten dakkapel is een paar honderd euro goedkoper dan een kunststof dakkapel. Hierdoor kan je wellicht door de kosten eerst neigen naar de keus voor een houten variant. Er zijn echter wel wat punten waardoor een houten variant duurder uit zou kunnen vallen. Wij zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje:

 • Onderhoud

Een kunststof dakkapel heeft geen onderhoud nodig. Een houten dakkapel moet jaarlijks opnieuw geverfd worden.

 • Uiterlijk

Wil je graag een warme uitstraling door middel van een houten constructie? Met beide constructies is dit mogelijk. Bij een kunststof dakkapel kunnen bijvoorbeeld kozijnen met een houtstructuur worden geplaatst in plaats van kozijnen met een kunststof uiterlijk.

 • Bewerking

Zowel kunststof als hout kunnen geverfd worden. Echter is het bij kunststof wat minder eenvoudig omdat het materiaal kan krimpen of uitzettend door verschillende temperaturen. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van de verf. Bij een houten dakkapel is het wat dat betreft een minder grote uitdaging om de kapel te voorzien van een nieuw laagje verf.

Bespaar nog meer kosten met onze experts

Wil je graag nog meer kosten besparen? Neem dan contact op met onze specialisten via het contactformulier. Zij zorgen dat je kunststof dakkapel vakkundig in een korte tijd wordt geplaatst tegen een scherpe prijs.

Naast de lage kosten bieden onze specialisten nog de volgende voordelen:

 • Wij beschikken over een landelijk netwerk. Er is dus altijd iemand in de buurt beschikbaar;
 • Vraag meerdere offertes aan door middel van één formulier;
 • Wij hebben alleen professionals in dienst;
 • Volledig vrijblijvend contact.