Header-kunststof-dakkapellen

Kunststof dakkapel plaatsen

Ben je volledig geadviseerd en heb je een keus kunnen maken voor de meest geschikte versie van een kunststof dakkapel? Dan helpen onze vakmannen je graag verder met het plaatsen van deze kapel. Hierbij verzorgen wij niet alleen het plaatsen van de kunststof kapel zelf, maar ook de binnenafwerking nemen wij graag voor onze rekening. Zo heb jij er zelf geen omkijken meer naar.

Plaatsen dakkapel

Het plaatsen van een kunststof dakkapel neemt meestal maar één dag in beslag. Zo hebben jij en de omwonenden zo min mogelijk last van de overlast.

  • De eerste stap

We beginnen met het plaatsen van een steiger, zodat we goed bij het dak kunnen komen. Vervolgens maken een gat op de plek waar de kapel moet komen. Hierbij verwijderen wij zorgvuldig de dakpannen en het isolatiemateriaal aan de buiten- en binnenkant.

  • Steun

De kapel moet een goede basis hebben. Daarom leggen wij de nodige steunbalken. Ook zagen wij het gat in het dak bij.

  • Prefab

Heb je gekozen voor een prefab dakkapel? Dan takelen we, na het plaatsen van de steunbalken, de prefab dakkapel op het dak.

  • Traditionele bouw

Wanneer een prefab variant geen optie was, gaan we nu over tot de traditionele bouw van een kunststof dakkapel. Met traditioneel bedoelen we

Bij het plaatsen van een dakkapel streven wij altijd naar zo min mogelijk overlast. Daarom zorgen wij dat de zoldervloer goed wordt afgedekt met een plastic zeil en dat al het vuil wordt afgevoerd via de buitenkant.

  • Afwerking

Als de kunststof dakkapel is bevestigd, leggen wij de focus op de afwerking van de kapel zodat jij geen last krijgt van lekkage. Verder slijpen wij de verwijderde dakpannen op maat, leggen deze weer netjes terug op het dak en zorgen verder nog voor een waterafvoer.

Vraag vrijblijvend offertes op

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie

Wat kost een kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel plaatsen

Kunststof dakkapel repareren

Voordeel kunststof dakkapellen

Binnenafwerking dakkapel

Bij het plaatsen van een kunststof dakkapel ligt de focus vooral op de buitenkant, zodat je daar geen omkijken meer naar hebt. Maar ook de binnenkant van de kunststof dakkapel heeft aandacht nodig, zodat je optimaal kunt genieten van de grotere ruimte. Moet de binnenkant geverfd worden? Of wil je graag verlichting of een vensterbank in de kapel? Ook dit plaatje maken onze vakmannen graag voor je compleet. Vraag naar de mogelijkheden voor binnenafwerking.

Vergunning

In sommige gevallen is het wel nodig om bij je gemeente een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een kunststof dakkapel. Zo moet de kapel voldoen aan bepaalde maten en mag deze constructie niet gebouwd worden op een monumentaal pand. Neem voor meer informatie contact op met je gemeente en onze specialisten.

Doe-het-zelf

Ga je liever zelf aan de slag met het plaatsen van een kunststof dakkapel? Vergeet dan ook vooral de volgende dingen niet:

  • Vraag hulp

Bij het plaatsen van een kunststof dakkapel krijg je te maken met grote onderdelen, zoals de steunbalk en de onderdelen van de kapel zelf. Vraag daarom altijd assistentie, zodat de montage beter te handelen is.

  • Tijd

Onze experts leggen de kunststof dakkapel doorgaans binnen een dag aan. Houd er rekening mee dat wanneer je zelf aan de slag gaat dit wel zo’n twee weken kan duren. Het is daarom ook mogelijk om deels onze hulp in te schakelen.

  • Afdekzeil

Met deze klus ben je wel even bezig. Zorg daarom dat je een afdekzeil hebt, zodat je het gat in het dak goed af kunt dekken in de nacht en wanneer het bijvoorbeeld gaat regenen.