Header-kunststof-dakkapellen

Onderhoud kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel kan veertig tot vijfenveertig jaar meegaan door de eigenschappen van het materiaal. Maar ook goed onderhoud en regelmatige controle van de staat van alle onderdelen kunnen zorgen voor een langere levensduur van de kapel.

Een kunststof dakkapel krijgt in een jaar tijd veel te verduren door de nodige weersveranderingen. Regen en vorst kunnen vuil achterlaten op de kapel. Wanneer de zon gaat schijnen is dat dan ook goed te zien aan de buitenkant van de kapel en op de ramen. Onderhoud de kapel daarom goed met een jaarlijkse schoonmaak. Zo ziet de kunststof dakkapel er niet alleen verzorgd uit, maar zorg je ook nog voor een langere levensduur van de kapel zelf. Wij raden je aan om tijdens deze schoonmaak tevens de staat van de omliggende dakpannen en de afvoer te controleren. Hoe ga je te werk?:

  • Neem al het vuil af met een doek en lauw water
  • Maak ook de ramen, ventilatieroosters en rolluiken grondig schoon
  • Controleer of de omliggende dakpannen, kozijnen, de afvoer en de raamrubbers onderhoud nodig hebben
  • Check daarnaast of je aan de binnenkant van de kunststof dakkapel vochtplekken of kleine kieren ziet

Wil je liever niet zelf aan deze schoonmaak beginnen? Of heb je hulp nodig bij het onderhoud? Dan is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Neem contact om met onze vakmannen voor meer informatie voor het beste onderhoud van jouw kunststof dakkapel.

Wat kost een kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel plaatsen

Kunststof dakkapel repareren

Voordeel kunststof dakkapellen

Aandachtspunten

Bij het onderhoud van de kunststof dakkapel zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Onze specialisten zetten dit voor je op een rijtje:

  • Schoonmaakmiddel

Gebruik nooit agressief schoonmaakmiddel wanneer je de dakkapel schoon gaat maken. Zo is schuurmiddel of aceton totaal ongeschikt om je kunststof dakkapel mee te poetsen. Hiermee beschadig je het kunststof. Ook andere agressieve schoonmaakmiddelen kun je daarom in dit geval beter laten liggen, net als koperborstels en schuursponsjes.

  • Veiligheid

Bij een schoonmaakbeurt van je kunststof dakkapel heb je al genoeg zaken waar je op moet letten. Vergeet daarbij niet het belangrijkste: je eigen veiligheid. Ga daarom niet half uit het raam hangen omdat dit wellicht handiger lijkt. De kans is aanwezig dat je uit het raam valt, met alle gevolgen van dien. Pak deze klus daarom aan vanaf de buitenkant door op een steiger of een hoge ladder te gaan staan. Durf je dit zelf niet aan? Dan kun je altijd contact opnemen met onze specialisten. Zij assisteren je graag of nemen zelfs de schoonmaak en verdere onderhoud van de kapel uit handen.

Onderhoud door onze specialisten

Wil je graag meer advies over het onderhoud van je kunststof dakkapel? Of wil je graag hulp van onze vakmannen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Binnen korte tijd ontvang jij offertes van onze specialisten bij jou in de buurt.

Kies je voor onderhoud via ons? Dan bieden wij jou de volgende voordelen:

  • Wij beschikken over een landelijk netwerk van specialisten. Hierdoor is er altijd een specialist bij jou in de buurt
  • Onze klussen worden alleen uitgevoerd door gecertificeerde vakmannen
  • Vraag meerdere offertes aan door middel van het invullen van 1 formulier
  • Volledig vrijblijvend contact