Header-kunststof-dakkapellen

Voordelen kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel kan wat groter en logger uitvallen dan je eerst voor ogen had. Laat dit je echter niet tegenhouden om deze variant dakkapel te laten bouwen door onze specialisten. Deze variant dakkapel kent namelijk genoeg voordelen op het gebied van uiterlijk en onderhoud.

Duurzaamheid

De specialisten voeren hun werkzaamheden vlot en vakkundig uit, zodat jij binnen korte tijd optimaal kunt genieten van jouw kunststof dakkapel. Eén van de grote voordelen is dat kunststof zeer duurzaam materiaal is. Zo heb jij een flink aantal jaren geen omkijken meer naar jouw dakkapel. In de beste gevallen gaat een dakkapel van dit materiaal zo’n veertig tot vijfenveertig jaar mee. Daar heb je dus een behoorlijke tijd geen omkijken meer naar.

Brand- en inbraakwerend

Een kunststof dakkapel bestaat in de basis uit een constructie van hout. Daar overheen wordt een laag kunststof geplaatst, met als afwerking zinken delen en bijvoorbeeld kunststof schroten. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Hierdoor is de dakkapel namelijk niet alleen duurzaam, maar ook brandwerend. Daarnaast hebben inbrekers er een hele klus aan om deze constructie open te breken. Je kunt er ook voor kiezen om kunststof kozijn te laten plaatsen met het Politie Keurmerk, om er zeker van te zijn dat inbrekers geen kans krijgen.

Wat kost een kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel plaatsen

Kunststof dakkapel repareren

Voordeel kunststof dakkapellen

Verschillende soorten

Naast de duurzaamheid is een van de voordelen van kunststof dat het zich uitstekend leent voor verschillende mogelijkheden ten opzichte van uiterlijk. Zie je het niet zitten om een compleet witte constructie op je dak te laten plaatsen? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor kunststof met bijvoorbeeld het uiterlijk van een houtstructuur. Of de aanbouw te voorzien van kozijnen met deze structuur. Zo krijgt het geheel een warmere uitstraling. Dit is slechts een greep van de kleuren en motieven die onze specialisten voor je kunnen plaatsen. Neem contact op voor de mogelijkheden en de andere voordelen.

Sterke structuur

Bang dat de constructie niet bestand is tegen een flinke storm? Maak je geen zorgen. Een kunststof dakkapel kent door de uitstekende stevige structuur genoeg voordelen. Zo is de aanbouw bestand tegen weersinvloeden van buitenaf en invloeden van binnen, zoals schimmel door vocht.

Snel geplaatst

Onze experts hebben niet extreem veel tijd nodig om deze dakkapel te plaatsen op jouw woning. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een prefabvariant. Hierbij wordt jouw kunststof dakkapel van tevoren in een fabriek al op maat gemaakt. Onze specialisten hoeven dan alleen de verschillende platen te vervoeren en te plaatsen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de traditionele manier. De kunststof dakkapel wordt dan ter plekke op maat gemaakt.

Voordelen ten opzichte van het milieu

Tenslotte heeft een dakkapel van dit materiaal nog een aantal voordelen ten opzichte van het milieu. Zoals al eerder aangegeven, is deze constructie stevig en is er niet veel onderhoud nodig. Maar daarnaast is het ook zeer goed voor het milieu, omdat jij door de uitstekende isolatie minder hoeft te stoken. Kunststof bestaat uit PVC (voluit polyvinylchloride), dit materiaal leent zich prima voor recycling. Zo kan er na verloop van tijd weer een nieuwe kunststof dakkapel van gemaakt worden.